Viharkár az erdőháton!

 

 

2016. június 21 tárgyiasult valósága, a nagyszárnyú hajnali fekete felleg, egy tucat település korai ébredését hozta magával. A munkába igyekvő halandó polgár félelme akkor lett teljes, mikor a szapora puska hangját idéző ,öklömnyi méretű jég kezdett hullani a sötét égből ,eső nélkül. Tavaly szolidabb volt, de volt!

 

A geográfiai katlanban élő maroknyi nép, élettere a hetvenes évek árvize után, a begőzölt fejű döntésképtelenek agyréme után, elvette a jövő infra struktúrájának fejlesztését, s egy pecséttel halálra ítélte a kis településeket!

 

Ez most a XX. század öröksége, a XXI. század bűne és szégyene!

 

Az Erdőhát Élni akar.

 

De hogyan?

 

Kellene iskola, orvosi ellátás, szociális gondozás az öregeknek, kismamáknak, a jó gazda gondosságát segítő, nem tájidegen agrárium hozzáadott értékek révén!

 

Nagyhódos Polgármestere 25 éve helytartója a Nép Fiaként a létezni vágyó Örökségnek.

 

Nincs Egyedül. Sok környező település sorházai lakói az átlyuggatott palák, cserepek, autó szélvédők, a Túlélés szimbólumaként tisztelt templomok, parókiák, imaházak tetejét lefedő fekete fóliák, mint mementók segítségért kiáltanak:

Ne hagyj Magunkra , Ó Istenünk!

 

Ember! Te ,aki erősebb akarsz lenni a Mindenhatónál, most legyen csordultig a szíved szeretettel, szolidaritással, tevőleges segítséggel!

 

Az is több, ha jelzés értékű szimbóluma eljut a károsultak közösségéhez, szorongásuk feloldásaként.

 

Emberi léptékű harmóniáját vitte el Nagyhódosnak a Keleti Kapú Ökotermesztők Egyesülete szobaton, s részese volt a rekonstrukció látványának, a kétségek , ijesztő csendjének, a tetőn , a tűző napon verítékező, de családjáért tenni akaró, jószágait is féltő vidéki embernek.

 

Ady Endre verse hangulatát idéző drámai teher, a grófi szérű tűzmartalékául lett képzete, az elmúlás gondolatát, rémisztő erejét, fekete fóliába csomagoltan kínálta a tikkasztó hőség a botorkáló aggastyánnak, csivitelő kisgyerekeknek egyaránt.

 

Párnákat , pokrócokat teregető, szárítgató asszony népnek, meggyét veszni hagyó, tetőt javító férfi népnek. Elnéptelenedett a vegyes bolt, a kocsma ! Most nem ennivalóra, hanem cserépre, lécre, üvegre, építő anyagra kell a pénz!

 

Segítséget adjunk, ha tehetjük! Hegy-heggyel nem találkozik, csak Ember-Emberrel ! Mindenkinek van egy felhője a bio szférában ! Ne feledd: kétszer ad, ki gyorsan ad !

 

Ugye Hiszel Nekünk! Így lesz ismét mosoly az emberek arcán, az Erdőháton !

 

Keleti Ökotermesztők Egyesülete

FOTÓGALÉRIA

VIDEÓFELVÉTELEK, INTERJÚK

- HAMAROSAN -